Tahukah anda bahawa
DURIAN BELANDA
dikatakan mampu mengubati pelbagai jenis penyakit?

Antaranya ialah darah tinggi, kencing manis, gastrik, dan BANYAK LAGI!

Tujuan Laman Web ini

Tujuan utama laman web ini adalah untuk membolehkan kita berkongsi maklumat mengenai cara dan khasiat penggunaan durian belanda terutama dalam bidang rawatan masalah kesihatan. Melalui maklum balas daripada mereka yang telah mencuba rawatan menggunakan durian belanda, diharapkan kita dapat mengetahui apakah penyakit-penyakit yang berkesan dengan rawatan menggunakan durian belanda dan juga cara merawatnya.

Sekiranya anda tidak kenal dengan pokok durian belanda, sila klik di sini untuk pengenalan ringkas.

Kami tidak ada menghasilkan produk berkaitan durian belanda seperti pil dan sebagainya. Apa yang ingin kami utarakan di sini adalah penggunaan durian belanda (samada daun, buah dan sebagainya) secara semula jadi tanpa pemprosesan tambahan yang banyak.

Maka sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan dan ingin mengetahui samada durian belanda boleh membantu, anda bolehlah merujuk kepada bahagian "Maklum Balas Pengguna" yang terdapat di tepi laman ini untuk mengetahui pengalaman mereka yang telah mencuba rawatan menggunakan durian belanda dalam menyelesaikan masalah kesihatan mereka.

Namun kami menyarankan anda berjumpa doktor terlebih dahulu terhadap setiap masalah kesihatan anda. Sekiranya rawatan doktor tidak berkesan juga, dan mungkin anda juga telah mencuba beberapa produk herba lain dan tidak berkesan, maka amat sesuailah untuk mencuba rawatan dengan durian belanda walaupun masalah kesihatan anda itu tidak tersenarai di bahagian "Maklum Balas Pengguna".

Untuk memastikan kesahihan fakta dalam maklum balas dari pengguna, semua maklum balas yang kami paparkan adalah dari kes yang kami sendiri telah saksikan atau rawatan yang dilapurkan telah kami cuba dengan kes yang kami sendiri saksikan.

Anda juga boleh merujuk di bahagian "Rencana & Perbincangan Global Mengenai Durian Belanda" yang terdapat di tepi laman ini (dalam Bahasa Inggeris).

Kami juga ada memaparkan cara membuat jus dari buah durian belanda yang sesuai bagi mereka yang ingin memakan buah durian belanda tetapi kurang menyukai rasanya. Juga ada kami paparkan cara membuat teh dari daun durian belanda yang mana kebanyakan rawatan menggunakan durian belanda adalah dengan cara meminum teh dari daun durian belanda.

Melalui teknologi terkini, sekarang tidak perlu lagi untuk mencari daun ataupun buah durian belanda untuk melakukan rawatan durian belanda. GRAVIOLA, produk ekstrak daun durian belanda dalam bentuk cecair yang boleh diminum dengan mencampurkan air sahaja. Untuk maklumat lanjut mengenai GRAVIOLA, sila klik di sini.

Kami berharap maklumat di laman web ini dapat memberikan banyak menafaat kepada anda.

Untuk sebarang pertanyaan ataupun cadangan, sila e-mel kan kepada kami di email_durianbelanda@yahoo.com atau hantar melalui Peti Cadangan yang terdapat di tepi laman ini

Khasiat Perubatan

Ramai yang tidak tahu bahawa daun dan buah durian belanda mempunyai banyak khasiat untuk kegunaan perubatan tradisional dan moden.

Penduduk di banjaran Andes membuat serbuk teh daripada daunnya untuk mengubati sakit kerongkong, cirit birit dan demam.

Bagi suku orang asli di Guyana, mereka mengatasi pelbagai penyakit seperti kencing manis, masalah jantung dan penyakit hati dengan membuat serbuk teh daripada daunnya. Mereka juga mengatasi masalah sakit sendi dan sengal-sengal anggota tubuh dengan mendapatkan minyak daripada daun yang masih muda.

Khusus bagi ibu yang baru melahirkan anak, wanita suku ini digalakkan memakan terus buahnya bagi meningkatkan pengeluaran susu badan di samping mengelakkan masalah ketegangan.

Kegunaan lain ialah sebagai ubat malaria dan ulser perut.

Dari segi perubatan moden, kajian mendapati bahan yang terkandung di dalam buah durian belanda ini boleh digunakan sebagai antibakteria, antikanser, antitumor, astrigen dan penyakit saraf.

Harga Baru Graviola kini RM45 sebotol 500ml

Harga baru RM45 ada tertera di label botol.

Tarikh Dikilang kini ada tertera di bawah botol. Tarik Luput ialah 2 tahun selepas Tarikh Dikilang.

No comments:

Post a Comment

Beli GRAVIOLA - Ekstrak Asli Daun Durian Belanda

Untuk penghantaran di dalam Malaysia sahaja.

Untuk membeli, sila hubungi kami melalui WhatsApp di +6017-4776591.
Akaun kami di MAYBANK ialah 514413112905 DURIANBELANDA DOT COM

Cara membuat pembelian:
1. WhatsApp kepada kami bilangan botol Graviola yang hendak dibeli
2. Kami akan maklumkan kepada anda jumlah kos
3. Buat pembayaran jumlah kos ke akaun Maybank kami
4. WhatsApp kepada kami Nama dan alamat penghantaran
5. Kami akan hantar pesanan anda menggunakan Pos Laju dan maklumkan kepada anda Tracking ID

Untuk penghantaran di Lembah Kelang, kami juga boleh hantar secara Cash On Delivery (COD). Untuk perkhidmatan ini, sila berhubung terus dengan En Bukhari melalui WhatsApp di 012-3893697.

Sebotol GRAVIOLA mengandungi 500ml Ekstrak Asli Daun Durian Belanda. Harga sebotol RM45 sahaja.

Harga Pos Laju untuk penghantaran dalam Semenanjung Malaysia (bermula 15 Okt 2016):
  • 1 botol RM9
  • 2 botol RM12
  • 3 botol RM15

Harga Pos Laju untuk penghantaran ke Sabah / Sarawak (bermula 15 Okt 2016):
  • 1 botol RM14
  • 2 botol RM22
  • 3 botol RM30

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai GRAVIOLA, sila klik di sini.


Ciri-ciri daun yang terpilih untuk pembuatan GRAVIOLA adalah seperti berikut:

1. Daun matang yang segar dan hijau. Contoh daun durian belanda segar adalah seperti gambar di bawah.2. Diambil dari tanaman di Malaysia yang tidak menggunakan sebarang racun serangga atau baja kimia.

3. Daun yang terpilih dan sempurna iaitu bebas dari gigitan serangga, koyak dan sebagainya.

4. Daun segar terpilih kemudian dikeringkan melalui proses semulajadi. Contoh daun durian belanda yang telah dikeringkan adalah seperti gambar di bawah.

NOTA: Daun yang segar perlu dikeringkan supaya boleh disimpan lama.5. Daun durian belanda yang telah dikeringkan tadi akan dihantar ke kilang untuk pembuatan GRAVIOLA melalui proses ekstrak secara saintifik.

Klik di sini untuk kembali ke Menu Utama.