Tahukah anda bahawa
DURIAN BELANDA
dikatakan mampu mengubati pelbagai jenis penyakit?

Antaranya ialah darah tinggi, kencing manis, gastrik, dan BANYAK LAGI!

Tujuan Laman Web ini

Tujuan utama laman web ini adalah untuk membolehkan kita berkongsi maklumat mengenai cara dan khasiat penggunaan durian belanda terutama dalam bidang rawatan masalah kesihatan. Melalui maklum balas daripada mereka yang telah mencuba rawatan menggunakan durian belanda, diharapkan kita dapat mengetahui apakah penyakit-penyakit yang berkesan dengan rawatan menggunakan durian belanda dan juga cara merawatnya.

Sekiranya anda tidak kenal dengan pokok durian belanda, sila klik di sini untuk pengenalan ringkas.

Kami tidak ada menghasilkan produk berkaitan durian belanda seperti pil dan sebagainya. Apa yang ingin kami utarakan di sini adalah penggunaan durian belanda (samada daun, buah dan sebagainya) secara semula jadi tanpa pemprosesan tambahan yang banyak.

Maka sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan dan ingin mengetahui samada durian belanda boleh membantu, anda bolehlah merujuk kepada bahagian "Maklum Balas Pengguna" yang terdapat di tepi laman ini untuk mengetahui pengalaman mereka yang telah mencuba rawatan menggunakan durian belanda dalam menyelesaikan masalah kesihatan mereka.

Namun kami menyarankan anda berjumpa doktor terlebih dahulu terhadap setiap masalah kesihatan anda. Sekiranya rawatan doktor tidak berkesan juga, dan mungkin anda juga telah mencuba beberapa produk herba lain dan tidak berkesan, maka amat sesuailah untuk mencuba rawatan dengan durian belanda walaupun masalah kesihatan anda itu tidak tersenarai di bahagian "Maklum Balas Pengguna".

Untuk memastikan kesahihan fakta dalam maklum balas dari pengguna, semua maklum balas yang kami paparkan adalah dari kes yang kami sendiri telah saksikan atau rawatan yang dilapurkan telah kami cuba dengan kes yang kami sendiri saksikan.

Kami juga ada memaparkan cara membuat jus dari buah durian belanda yang sesuai bagi mereka yang ingin memakan buah durian belanda tetapi kurang menyukai rasanya. Juga ada kami paparkan cara membuat teh dari daun durian belanda yang mana kebanyakan rawatan menggunakan durian belanda adalah dengan cara meminum teh dari daun durian belanda.

Kami berharap maklumat di laman web ini dapat memberikan banyak menafaat kepada anda.

Untuk sebarang pertanyaan ataupun cadangan, sila e-mel kan kepada kami di email_durianbelanda@yahoo.com atau hantar melalui Peti Cadangan yang terdapat di tepi laman ini.

Khasiat Perubatan

Ramai yang tidak tahu bahawa daun dan buah durian belanda mempunyai banyak khasiat untuk kegunaan perubatan tradisional dan moden.

Penduduk di banjaran Andes membuat serbuk teh daripada daunnya untuk mengubati sakit kerongkong, cirit birit dan demam.

Bagi suku orang asli di Guyana, mereka mengatasi pelbagai penyakit seperti kencing manis, masalah jantung dan penyakit hati dengan membuat serbuk teh daripada daunnya. Mereka juga mengatasi masalah sakit sendi dan sengal-sengal anggota tubuh dengan mendapatkan minyak daripada daun yang masih muda.

Khusus bagi ibu yang baru melahirkan anak, wanita suku ini digalakkan memakan terus buahnya bagi meningkatkan pengeluaran susu badan di samping mengelakkan masalah ketegangan.

Kegunaan lain ialah sebagai ubat malaria dan ulser perut.

Dari segi perubatan moden, kajian mendapati bahan yang terkandung di dalam buah durian belanda ini boleh digunakan sebagai antibakteria, antikanser, antitumor, astrigen dan penyakit saraf.

Maklum Balas Pengguna: Rawatan Kulit Kering dan Rawatan Jerawat

02 December 2011
Rujukan: 009 Wanita, 17 tahun
Rujukan: 010 Wanita, 17 tahun
Rujukan: 011 Wanita, 17 tahun
Negeri Sembilan, MALAYSIA

Saya ternampak 3 orang pelajar sebuah sekolah mempunyai masalah di muka. Seorang mempunyai banyak jerawat besar (Rujukan: 009), seorang lagi mempunyai banyak jerawat kecil (Rujukan: 010) dan seorang lagi mempunyai kulit kering kemerahan di bahagian pipi (Rujukan: 011). Kesemua mereka telah mencuba pelbagai produk untuk merawat masalah mereka tetapi kurang berkesan. Sekarang mereka tidak lagi menggunakan apa-apa produk kerana telah putus asa.

Saya ada terbaca di durianbelanda.com mengenai orang yang telah merawat jerawatnya menggunakan teh durian belanda lalu mencadangkan mereka bertiga mencuba rawatan tersebut dengan cara meminum teh daun durian belanda dan juga menyapu seluruh muka dengan teh tersebut.

Seminggu kemudian apabila saya bertemu mereka, masalah jerawat dan kulit kering mereka hampir sembuh. Mereka memberi tahu saya bahawa mereka tidak meminum teh durian belanda kerana tidak suka rasanya. Mereka hanya sapukan air teh durian belanda ke seluruh muka mereka setiap malam.

Seminggu selepas itu, masalah di muka mereka telah pulih sepenuhnya. Cuma yang mempunyai jerawat besar tu masih ada bekas hitam tetapi jerawat sudah tiada.

Terima kasih durianbelanda.com. Saya turut gembira bersama ketiga-tiga pelajar tersebut.

Cara Pengambilan dan Dos: Sekeping daun durian belanda yang telah dikeringkan dibuat teh menggunakan lebih kurang 1/3 gelas air mendidih. Setelah teh sejuk, sapukan air teh ke seluruh muka. Jangan dibilas, biarkan kering sendiri. Lakukan setiap malam.

1 comment:

  1. salam... sy nk tanye.. mane sy leh dapatkn buah durian belanda.. puas sy crik xjumpe.. sy sebenarnye mengandung.. jd mengidam buah durian belanda.. tp xdpt crik.. harap leh tlg sy.

    ReplyDelete

Cara Untuk Membeli Produk Kami

Untuk penghantaran di dalam Malaysia sahaja.

Untuk membeli, sila hubungi kami melalui WhatsApp di +6017-4776591.
Akaun kami di MAYBANK ialah 514413112905 DURIANBELANDA DOT COM

Cara membuat pembelian:
1. WhatsApp kepada kami produk dan bilangan yang hendak dibeli
2. Kami akan maklumkan kepada anda jumlah kos
3. Buat pembayaran jumlah kos ke akaun Maybank kami
4. WhatsApp kepada kami Nama dan alamat penghantaran
5. Kami akan hantar pesanan anda menggunakan Pos Laju dan maklumkan kepada anda Tracking ID

Klik di sini untuk kembali ke Menu Utama.